Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ambltcom/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 470
Javier Velasco. MX 05 - REVISTA DE ARTE CONTEMPORÁNEO AMBLART.com

AMBLART

desde 2005 ayudando en la promoción del Arte Contemporáneo


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ambltcom/public_html/templates/revista_de_arte_contemporaneo_amblart_1/functions.php on line 194

Javier Velasco. MX 05

Casal Solleric. Espai Quatre
Passeig del Born, 27. Palma de Mallorca

25 de novembre de 2005 / 15 de gener de 2006

TÍTOL: Javier Velasco. MX 05
LLOC: Casal Solleric. Espai Quatre
INAUGURACIÓ: Divendres, 25 de novembre de 2005, a les 20:00                                 
DATES: 25 de novembre de 2005 / 15 de gener de 2006
HORARI: De dimarts a dissabte, de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 21:00; Diumenges i festius, de 10:00 a 13:30
COORDINADORA: Neus Cortès
INSTITUCIONS: Ajuntament de Palma, CAM (Caja de Ahorros del Mediterráneo)

 

Després de passar íntegrament el primer semestre d’enguany a Mèxic DF, convidat pel Centre Cultural d’Espanya, Javier Velasco (La Línea de la Concepción, Cadis, 1963) ha realitzat una sèrie d’obres que –reunides sota el suggeridor títol de Variaciones sobre tema mexicano– mostren tot el que aquesta fascinant cultura li ha suggerit.

Utilitzant una gran varietat de suports, Velasco reflecteix les experiències i sensacions que hi va viure, sense voler-ne fer judicis i només volent expressar el que personalment ha viscut, centrant-se especialment en temes com la migració, la religió i les diferències socials.

Artista multidisciplinar, utilitza des del vídeo, la fotografia i la instal·lació fins a la pintura, en aquesta ocasió figurativa, cosa sorprenent tenint en compte que els seus apropaments més recents a aquesta disciplina s’havien realitzat des de l’abstracció.

La trajectòria de Javier Velasco ha experimentat un gran canvi des dels seus primers treballs, de caràcter pictòric i objectual. Avui, la seva obra es desenrotlla de manera multidisciplinar i mestissa, tant pel que fa a formes i suports com a conceptes, i mereix l’atenció i el reconeixement institucional i de la crítica. En el context de la seva carrera, s’ha de destacar la seva participació a ARCO del 1999 ençà; el 2000 passa a trobar-se present a la col·lecció de l’MNCARS, i durant 2001 representa Espanya a la Biennal de Venècia. El 2004 participa a l’exposició col·lectiva “The Real Royal Trip”, al PS1 MOMA de Nova York, així com a “La Alegría de mis sueños”, mostra de la I BIACS de Sevilla, ambdues comissariades pel recentment desaparegut Harald Szeemann.

Zapatosmania.com La Revista de Zapatos y Calzado

Revista Saber de Ciencias

Art Atelier Gallery