Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ambltcom/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 470
100COVIB. Torre de ses Puntes. Manacor - REVISTA DE ARTE CONTEMPORÁNEO AMBLART.com

AMBLART

desde 2005 ayudando en la promoción del Arte Contemporáneo


Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ambltcom/public_html/templates/revista_de_arte_contemporaneo_amblart_1/functions.php on line 194

100COVIB. Torre de ses Puntes. Manacor

Sample ImageEl 2007, el Col·legi Oficial de Veterinaris de les Illes Balears (COVIB) celebra el seu centenari. I per commemorar-ho ha organitzat una exposició que, amb el títol 100COVIB, recull la tasca d’acostament entre la veterinària i l’art que el COVIB ha portat a terme en els darrers sis anys.

 

De fet, el 2001, a la seu de Palma del COVIB, s’inicià una programació de petites exposicions individuals de tres mesos de durada cadascuna, per les quals, en aquests sis anys, han passat bona part dels artistes més reconeguts de les Illes Balears, a més d’altres que hi estan lligats per una raó o una altra (de la relació dels artistes participants en teniu seguidament un llistat detallat). I, el que és més important, en aquest temps, s’ha produït un agermanament entre el món de la veterinària i el món de l’art, s’ha fomentat l’afició per l’art entre el col·lectiu de professionals de la veterinària i s’ha promogut el col·leccionisme.  

 

Maria Carbonero. “Lola”, 2002. Oli sobre tela. 100 x 73 cmL’exposició 100COVIB vol ser una celebració del centenari del COVIB, però també és l’homenatge que els 25 artistes que hi prenen part volen fer a aquesta entitat per la tasca que ha desenvolupat en favor de l’art. Però a la vegada, la col·laboració dels artistes vol ser una mostra de suport a la difusió de la tasca dels veterinaris i veterinàries de les Illes Balears en l’any del seu centenari. 

 

Vint-i-cinc artistes. Vint-i-cinc individualitats. Tots han volgut fer un gest per la veterinària cedint una obra per a les exposicions “100COVIB”. Però de la mateixa manera que el món de la veterinària va molt més enllà que la cura dels animals, tampoc s’ha volgut forçar els artistes a lligar les seves obres amb el món dels animals, ni tan sols amb el de la veterinària en general. L’art és una expressió de llibertat, i aquí, en aquesta exposició hi ha vint-i-cinc maneres d’expressar-se en llibertat. 

 

Pep Guerrero. “Caseta de ca”, 2007. Tècnica mixta sobre objecte. 50 x 50 x 40 cmCertament, hi ha artistes que han lligat la seva obra amb la representació del món animal o amb la natura perquè els ha sortit de natural, o fins i tot perquè guardaven entre els seus fons obres que semblaven realitzades per a l’ocasió i han trobat que aquest era el millor moment de mostrar-les. N’hi ha d’altres, d’artistes, que han volgut exhibir-se amb el més representatiu de la seva expressió, sense cap més lligam que la pròpia recerca, el propi llenguatge, com a obra que serveixi de suport a la iniciativa de celebració. Alguna pintora ha trobat l’ocasió per endinsar-se en el món de la fantasia. Qualque pintor, desfent-se de la seva adscripció absoluta a l’abstracció, ha optat per lliurar-se al divertimento. I fins i tot qualque artista ha participat en la iniciativa des de l’heteronímia, des de la llibertat que dóna mostrar-se i amagar-se a l’hora. Ja ho veureu en l’exposició i, sobretot, en cada una de les exposicions de la itinerància de “100COVIB”.   

 

Ramon Canet. “Moixot”, sense data. Acrílica sobre paper entelat. 46 x 57 cmL’exposició, que va començar la seva itinerància el passat mes de setembre al Casal de Cultura de Can Gelabert, de Binissalem, recala ara a la Torre de ses Puntes, de Manacor, per tot seguit continuar la itinerància en els següents espais expositius: 

- Ses Voltes, Palma: Del 30 de novembre de 2007 al 6 de gener de 2008 

- Museu de Menorca, Maó, Menorca: del 15 de gener al 29 de febrer de 2008

 


ARTISTES PARTICIPANTS:

 

Joan Àvila, Mateu Bauzà, Jim Bird, Biel Bover, Ramon Canet, Pepe Cañabate, Maria Carbonero, Pedro Colina, Pep Coll, Joan Costa, Joaquim Chancho, Ñaco Fabré, Pep Guerrero, Alejandra Icaza, Xim Jurado, Mercedes Laguens, Alícia Llabrés, Pep Llambias, Mariano Mayol, Juan Ignacio Mendizábal, Menéndez Rojas, Tòfol Sastre, Juan Segura, Josep Maria Sirvent, Amable Villarroel.

 


 

Exposició: 100COVIB

Lloc: Torre de ses Puntes. Manacor

Inauguració: Dissabte, 27 d’octubre de 2007, a les 20 h.

Dates: Del 27 d’octubre al 25 de novembre de 2007

Horari: diàriament, de 18:30 a 20:30 hores. 

Comissariat: Cristina Ros

 

Zapatosmania.com La Revista de Zapatos y Calzado

Revista Saber de Ciencias

Art Atelier Gallery