Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/ambltcom/public_html/templates/revista_de_arte_contemporaneo_amblart_1/functions.php on line 194
ANA JUAN. Cor i foscor
Casal Solleric. Planta Baixa i Entresol
Passeig del Born, 27. Palma de Mallorca
21 abril / 11 juny de 2006
TÍTOL: ANA JUAN. Cor i foscor
LLOC: Casal Solleric. Planta Baixa i Entresol
INAUGURACIÓ: Divendres, 21 d’abril de 2006, a les 20:00
DATES: 21 abril / 11 juny de 2006
HORARI: De dimarts a dissabte, de 10:00 a 14:00 i de 17:00 a 21:00; Diumenges i festius, de 10:00 a 13:30
COMISSARI: Joan Roig
INSTITUCIONS: Ajuntament de Palma, CAM (Caja de Ahorros del Mediterráneo)
Nacida en Valencia (1961), esta licenciada en Bellas Artes inició su carrera en algunas de las revistas más míticas de la transición, como Madriz, La Luna o El Víbora.
Pronto sus ilustraciones empezaron a ser publicadas como posters y postales, con una temática muy característica, que reflejaba un ambiente bohemio y marginal.
Colabora primero con el periódico El País y luego con El Mundo. En 1994 consigue una beca de la editorial Kodansha y se traslada a Japón, donde realiza el libro Amantes. Después empieza a dibujar portadas para la revista The New Yorker y sus colaboraciones con revistas internacionales se multiplican: Elle, Woman, Time Magazine, Tos, Boston Globe, LATimes, The American Spectator, Geo, LA Book Review, Veintiquattro, etc.
En 2001 escribe y dibuja su peculiar adaptación de Blancanieves, Snowhite, al que seguirá un año después Frida, su primer acercamiento al mundo de la ilustración infantil. Publicado por Scholastic, a Frida le seguirán otros libros, hasta llegar a Comenoches (2004), donde texto e imagen corren a cargo de la autora.
Ana Juan ha ganado innumerables premios en el mundo de la ilustración y el diseño gráfico, entre los que podemos citar sus medallas de oro de la SND (Society of Newspaper Design) o su Laus. Es una de las ilustradoras con más proyección internacional.
Su dibujo se caracteriza por su obsesivo empleo del volumen, la mezcla peculiar de tonos modelados y saturados y el aire misterioso de sus personajes. El arte De Ana Juan está lleno de paradojas, mezclando lo plano con lo profundo, lo tierno con lo descarado o lo saturado con lo moderado. Evitando siempre los lugares comunes, obliga al lector a reflexionar y detener la mirada sobre ilustraciones tan inteligentemente proyectadas como cuidadosamente realizadas.
Paralelamente ha producido un conjunto de serigrafías y esculturas, que alimentan una obra personal, estableciendo un diálogo constante con sus trabajos de encargo.
Nascuda a València (1961), aquesta llicenciada en Belles Arts va iniciar la seva carrera en algunes de les revistes més mítiques de la transició, com Madriz, La Luna o El Víbora.
Aviat les seves il·lustracions es varen començar a publicar com a pòsters i postals, amb una temàtica molt característica, que reflectia un ambient bohemi i marginal.
Col·labora primer amb el diari El País i després amb El Mundo. El 1994 aconsegueix una beca de l'editorial Kodansha i es trasllada al Japó, on realitza el llibre Amantes. Després comença a dibuixar portades per a la revista The New Yorker i les seves col·laboracions amb revistes internacionals es multipliquen: Elle, Woman, Time Magazine, Tos, Boston Globe, LA Times, The American Spectator, Geo, LA Book Review, Veintiquattro, etc.
El 2001 escriu i dibuixa la seva peculiar adaptació de Blancaneus, Snowhite, a la qual seguirà un any després Frida, el seu primer acostament al món de la il·lustració infantil. Publicat per Scholastic, a Frida el seguiran altres llibres, fins a arribar a Comenoches (2004), on text i imatge són a càrrec de l’autora.
Ana Juan ha guanyat innombrables premis en el món de la il·lustració i el disseny gràfic, entre els quals podem citar les seves medalles d’or de la SND (Society of Newspaper Design) o el seu Laus. És una de les il·lustradores amb més projecció internacional.
El seu dibuix es caracteritza pel seu obsessiu ús del volum, la mescla peculiar de tons modelats i saturats i l’aire misteriós dels seus personatges. L’art d’Ana Juan és ple de paradoxes i mescla el que és pla amb el que és profund, el que és tendre amb el que és descarat o el que està saturat amb el que és moderat. Evitant sempre els llocs comuns, obliga el lector a reflexionar i deturar la mirada damunt il·lustracions tan intel·ligentment projectades com acuradament realitzades.
Paral·lelament ha produït un conjunt de serigrafies i escultures, que alimenten una obra personal, establint un diàleg constant amb els seus treballs d’encàrrec.